Πρέπει ή όχι να απολυμαίνουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ

Πλήθος ερωτηματικών έχουν προκύψει ξανά για το αν θα πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα όσο τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά τόσο εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο που πρέπει πια να πραγματοποιείται η άλλοτε ανέμελη καθημερινή συνήθεια.

Τι λένε οι ειδικοί:

Ο David Morens, ανώτερος σύμβουλος του διευθυντή του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δρ. Anthony S. Fauci, δήλωσε πρόσφατα στην The Washington Post ότι υπάρχουν πιο σημαντικά μέτρα για να ανησυχείτε, όπως το με ποιον περνάτε το χρόνο σας με και αν μεταφέρετε τον ιό στο σπίτι σας ή όχι.

Διαβάστε επίσης:  Στο δεύτερο μισό του 2026 οι προσφορές για το Νέο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς

“Υπάρχει πολύ περιττή ανησυχία γι’ αυτά τα πράγματα. Είναι σαν να στέκεσαι στην μέση ενός πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου με κίνηση γύρω σου και να αναρωτιέσαι ποια είναι η πιθανότητα να με χτυπήσει μετεωρίτης! Ναι, υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα να συμβεί και κάτι τέτοιο, αλλά είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα”.

Είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν για μολυσμένες επιφάνειες σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, όπως μια τουαλέτα στο αεροδρόμιο.

Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να μην αγγίζουν ποτέ οτιδήποτε πάνω από τον λαιμό τους όταν είναι σε ένα από αυτά τα περιβάλλοντα. Πρέπει επίσης να φορούν πάντοτε μάσκα προσώπου και να διατηρούν την κοινωνική απόσταση.

Διαβάστε επίσης:  Υπ. Υγείας: Να αναμένουμε το τελικό πόρισμα Αστυνομίας για τον θάνατο 42χρονης

Η Angela Rasmussen, ιολόγος του Κέντρου Δημόσιας Υγείας στο Mailman University του Columbia University, δήλωσε στην The Washington Post ότι “οι ιοί πρέπει να έχουν έναν ξενιστή και δεν μπορούν να αναπαραχθούν χωρίς έναν. Έτσι… το κύριο μέρος που θα είναι η πηγή ιών στο νοικοκυριό οποιουδήποτε ατόμου είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι σε αυτό και όχι οι επιφάνειες ή το φυσικό περιβάλλον. Ακόμα κι αν υπάρχει ιός που επιζεί για λίγο σε ορισμένα πράγματα, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να μετριαστεί πρακτικά με το πλύσιμο των χεριών σας”.

Hot this week

Ο ΟΚΥπΥ απαντά στο παράπονο πατέρα, το παιδί του λαμβάνει όλη την ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα λέει

Λαμβάνει όλη την ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα το παιδί το...

«Πολύ σύντομα» ολοκληρώνεται η έρευνα ΟΚΥπΥ για θάνατο 42χρονης στο ΓΝ Λάρνακας

«Πολύ σύντομα» αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα του ΟΚΥπΥ...

Δρ. Καραγιάννης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο 2ου κύματος γρίπης στην Κύπρο»

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος γρίπης στην...

Η εθνική στρατηγική για τον καρκίνο στο επίκεντρο του 2ου Παγκύπριου Ογκολογικού Συνεδρίου

Ανω των 4 χιλ. νέων περιστατικών καρκίνου, 1.600 θάνατοι...

Related Articles

Popular Categories