Monday, April 7, 2025

Νέες οδηγίες ΠΟΥ για όλους τους θετικούς στο νέο κορωνοϊό- Να μετράτε το οξυγόνο σας και στο σπίτι

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε νέες επίσημες οδηγίες χθες για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμφανίζουν επίμονα συμπτώματα μετά την ανάρρωση, ενώ συνέστησε τη χρήση αντιπηκτικών σε χαμηλές δοσολογίες για την πρόληψη θρόμβων.

«Τα νέα πράγματα που μπορούμε να πούμε, είναι ότι οι ασθενείς με COVID-19 στο σπίτι θα πρέπει να χρησιμοποιούν παλμικό οξύμετρο, που μετρά τα επίπεδα οξυγόνου, ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν εάν υπάρχει κάποια επιδείνωση και θα ήταν καλύτερα να λάβουν νοσοκομειακή περίθαλψη», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΠΟΥ, Μαργαρίτα Χάρις, σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο ΠΟΥ συμβούλεψε τους κλινικούς ιατρούς να τοποθετούν τους ασθενείς μπρούμυτα, για να βελτιώνουν τη ροή οξυγόνου. «Επίσης, προτείνουμε τη χρήση αντιπηκτικών χαμηλών δόσεων για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στα αιμοφόρα αγγεία. Προτείνουμε τη χρήση χαμηλότερων δόσεων, επειδή οι υψηλότερες δόσεις μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα», δήλωσε η Χάρις.

Διαβάστε επίσης:  Θεραπευτικές επιλογές για καρκίνο του προστάτη παρουσιάστηκαν σε ημερίδα

Επίσης ενημέρωσε ότι μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον ΠΟΥ, που βρίσκεται στην πόλη Γιουχάν της Κίνας, αναμένεται να βγει από την καραντίνα τις επόμενες δύο ημέρες για να συνεχίσει το έργο της, μαζί με Κινέζους ερευνητές, ώστε να ερευνήσουν την προέλευση του θανατηφόρου ιού.

Και αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για καθυστερήσεις στη διάθεση εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι δεν είχε συγκεκριμένα δεδομένα και προτεραιότητα του ΠΟΥ ήταν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι υγείας σε όλες τις χώρες τις πρώτες 100 ημέρες του έτους.

 

Hot this week

Δεν χωράνε ούτε τα μονοπώλια, ούτε οι καταχρήσεις στην Υγεία

Της Ελένης Κωνσταντίνου Έντονες ανησυχίες προκαλεί το ενδεχόμενο πρόκλησης...

Κινδυνεύουν ζωές στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου – Έμεινε μόνο ένας παθολόγος μετά τη φυγή των υπόλοιπων

Τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο...

Νέα έρευνα: Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας

Σε μελέτη, με επικεφαλής την Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ,...

Πρόταση νόμου στην Επ. Υγείας για μονάδα για αλλογενείς μεταμοσχεύσεις στην Κύπρο

Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση της ίδρυσης και λειτουργίας...

Κούμας: Παραιτούνται άλλοι δυο παθολόγοι από το νοσοκομείο Αμ/σου – Απαξίωση των γιατρών

Γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία...

Topics

Δεν χωράνε ούτε τα μονοπώλια, ούτε οι καταχρήσεις στην Υγεία

Της Ελένης Κωνσταντίνου Έντονες ανησυχίες προκαλεί το ενδεχόμενο πρόκλησης...

Προκήρυξη μίας κενής θέσης Ιατρικού Λειτουργού (Ακτινολόγος) (04-04-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Κινδυνεύουν ζωές στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου – Έμεινε μόνο ένας παθολόγος μετά τη φυγή των υπόλοιπων

Τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο...

Πρόταση νόμου στην Επ. Υγείας για μονάδα για αλλογενείς μεταμοσχεύσεις στην Κύπρο

Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση της ίδρυσης και λειτουργίας...

Τις ανάγκες των ασθενών με ηπατικές παθήσεις συζήτησαν «Προμηθέας» – Υπ. Υγείας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ηπατικές παθήσεις...

Related Articles

Popular Categories