Σε συνθήκες καύσωνα ο οργανισμός για να… επιβιώσει χρειάζεται κυρίως ελαφριά μικρότερα γεύματα, όχι πολύ μαγειρεμένα και με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το σγουρό λάχανο, το μπρόκολο κ.ά., περιέχουν αρκετό ασβέστιο, στοιχείο το οποίο ρυθμίζει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος.
Τροφές και φρούτα πλούσια σε τανίνες
Όταν καταναλώνουμε, λοιπόν, τροφές με τανίνες, όπως σταφύλι, μπανάνα, βερίκοκα, νεκταρίνια, φασόλια, ροδάκινα, κανέλα, ρίγανη κ.ά., οι ιστοί του σώματος συστέλλονται και αυξάνεται η απορρόφηση του νερού από τον οργανισμό.
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό
Εκτός από το νερό που πρέπει να καταναλώνουμε στη φυσική του μορφή, υπάρχει και αυτό που βρίσκεται στις τροφές, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, το αγγούρι, τα περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι φράουλες κ.ά., τα οποία αν μάλιστα τα προτιμάμε και δροσερά, είναι το κατάλληλο δροσιστικό, ενυδατικό γεύμα.
Ψάρια και θαλασσινά
Τα ψάρια, είναι πλούσια σε καλά λιπαρά (ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα) και σε πρωτεΐνη που βοηθούν να διατηρήσουμε την ενέργειά μας μέσα στην ημέρα.
Γαλακτοκομικά
Όπως τα πράσινα λαχανικά, έτσι και τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε ασβέστιο, διευκολύνοντας τη ρύθμιση της εσωτερικής μας θερμοκρασίας, ενώ η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στην καταπράυνση των αλλεργιών και των εξάψεων που μας «χτυπούν» κυρίως τις καλοκαιρινές ημέρες.