Η Covid-19 μπορεί να επιδεινώσει το παιδικό άσθμα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη

Επιδείνωση του παιδικού άσθματος λόγω κορονοϊού

Το προϋπάρχον άσθμα στα παιδιά μπορεί να επιδεινωθεί μετά από λοίμωξη Covid-19, δείχνει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αλλεργιολογίας και κλινικής ανοσολογίας “Journal of Allergy and Clinical Immunology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 62.000 παιδιά με άσθμα, από τα οποία πάνω από 7.700 είχαν διαγνωστεί θετικά για κορονοϊό.

Στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών μετά τη νόσηση τους με Covid-19, τα παιδιά με κορονοϊό είχαν κατά μέσο όρο κάνει περισσότερες επισκέψεις σε γιατρό για το άσθμα τους, περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομείο, συχνότερη επείγουσα χρήση εισπνεόμενων φαρμάκων και συχνότερη θεραπεία με στεροειδή, σε σχέση με τα παιδιά με άσθμα που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης:  Σωτήρης Κούμας (ΠΑΣΥΚΙ): Οι γιατροί πρέπει να συμμετέχουν σε αποφάσεις για φάρμακα και ασθενείς

Παρά την αρχική γενική εντύπωση κατά το πρώτο έτος της πανδημίας ότι τα παιδιά με άσθμα και Covid-19 τα πήγαν καλά, σύμφωνα με τους ερευνητές η νέα μελέτη δείχνει ότι σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου δυσκολεύεται ο έλεγχος του παιδικού άσθματος μετά από λοίμωξη με κορονοϊό.

Hot this week

Προβλήματα στις τιμές φαρμάκων του ΓεΣΥ – Προγραμματίζει επανεξέταση ο ΟΑΥ

Οι πιο μεγάλες αλλαγές στις τιμές φαρμάκων του ΓεΣΥ...

ΓεΣΥ: 10.000 ασθενείς καλούνται να πληρώνουν 22 ευρώ τον μήνα για φάρμακο που έπαιρναν δωρεάν

Έντονη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους δικαιούχους του ΓεΣΥ η...

Υπουργός Υγείας: Τα παιδιά με καρκίνο είναι σύμβολα δύναμης και αξιοπρέπειας

Τα παιδιά με καρκίνο είναι σύμβολα δύναμης και αξιοπρέπειας,...

ΟΑΥ: Κίνδυνος εξόδου των ασθενοφόρων εκτός ΓεΣΥ λόγω νέου νομοσχεδίου

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για...

Related Articles

Popular Categories