Ευλογιά των πιθήκων: Μεταδίδεται τελικά μέσω του αέρα;

Ανάρτηση σχετικά με την πορεία της ευλογιάς των πιθήκων έκανε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίγκας Μαγιορκίνης. Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής ανέφερε πως τα τωρινά στοιχεία επιβεβαιώνουν πως πλέον υπάρχει σαφής μείωση του αριθμού των διαγνώσεων, πράγμα που σημαίνει πως το βασικό σενάριο είναι αυτό της εξόδου από την εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

«Το βασικό σενάριο της εξόδου από εκθετική αύξηση που περιέγραψα πριν από καιρό επιβεβαιώνεται καθώς κάθε εβδομάδα βλέπουμε σαφή μείωση του ρυθμού αύξησης των διαγνώσεων. Αυτό δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού σε καμία περίπτωση, αλλά σαφή ένδειξη περιορισμού των μεταδόσεων και μείωσης του ενεργού αριθμού αναπαραγωγής (Rt).

Σχετικά με την αερομετάδοση

Σχετικά με τη συζήτηση για αερομετάδοση της συγκεκριμένης νόσου. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καθόλου ενδείξεις για αυτή την οδό σε ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Σε τεχνητές συνθήκες το γνωρίζουμε ότι μπορεί να μεταδοθεί με αερόλυμα, δεν είναι κάποια νέα γνώση!

Διαβάστε επίσης:  Και πάλι πρωτιά της Κύπρου στη χρήση αντιβιοτικών – Καλεί σε εμβολιασμό λοιμωξιολόγος

Η αερομετάδοση σε αυτούς τους ιούς σχετίζεται με βαριές κλινικές εικόνες, τόσο στον μεταδότη όσο και στον λήπτη, που, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης.

Hot this week

Ποδηλάτες προσφέρουν ζωή: Εκδήλωση για εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Πάφο

Την ομάδα ποδηλατών του φιλανθρωπικού θεσμού “Lexus Race of...

ΟΑΥ: «Καμία διάκριση στους ασθενείς» – ΠΑΣΙΝ: «Απόφαση που τινάζει το σύστημα στον αέρα»

Τη διαβεβαίωση ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας λειτουργεί με...

ΟΑΥ: Αποψιλωμένο το νέο τμήμα αποστολής ασθενών στο εξωτερικό

Την ευθύνη για τη διαχείριση των αποστολών ασθενών (δικαιούχων...

Επικίνδυνη συνήθεια: Γιατί οι Κύπριοι παίρνουν αντιβιοτικά… χωρίς λόγο

Αρνητική πρωτιά στη χρήση αντιβιοτικών Για αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών...

Related Articles

Popular Categories