Ευλογιά των πιθήκων: Μεταδίδεται τελικά μέσω του αέρα;

Ανάρτηση σχετικά με την πορεία της ευλογιάς των πιθήκων έκανε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίγκας Μαγιορκίνης. Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής ανέφερε πως τα τωρινά στοιχεία επιβεβαιώνουν πως πλέον υπάρχει σαφής μείωση του αριθμού των διαγνώσεων, πράγμα που σημαίνει πως το βασικό σενάριο είναι αυτό της εξόδου από την εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

«Το βασικό σενάριο της εξόδου από εκθετική αύξηση που περιέγραψα πριν από καιρό επιβεβαιώνεται καθώς κάθε εβδομάδα βλέπουμε σαφή μείωση του ρυθμού αύξησης των διαγνώσεων. Αυτό δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού σε καμία περίπτωση, αλλά σαφή ένδειξη περιορισμού των μεταδόσεων και μείωσης του ενεργού αριθμού αναπαραγωγής (Rt).

Σχετικά με την αερομετάδοση

Σχετικά με τη συζήτηση για αερομετάδοση της συγκεκριμένης νόσου. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καθόλου ενδείξεις για αυτή την οδό σε ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Σε τεχνητές συνθήκες το γνωρίζουμε ότι μπορεί να μεταδοθεί με αερόλυμα, δεν είναι κάποια νέα γνώση!

Διαβάστε επίσης:  Η γρίπη «χτυπά» νωρίτερα φέτος: Νέο στέλεχος Α(H3N2) κυριαρχεί στην Ευρώπη

Η αερομετάδοση σε αυτούς τους ιούς σχετίζεται με βαριές κλινικές εικόνες, τόσο στον μεταδότη όσο και στον λήπτη, που, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης.

Hot this week

Έξαρση κρουσμάτων γρίπης στις αρχές Ιανουαρίου εκτιμούν οι ειδικοί

Την ανάγκη για προστασία από λοιμώξεις από ιούς του...

Αυξημένα τα επείγοντα περιστατικά το τριήμερο των γιορτών

Σε 422 επείγουσες κλήσεις παγκύπρια, εκ των οποίων οι...

Σε έξαρση η εποχιακή γρίπη – Προειδοποιήσεις Υπ. Υγείας

Την ανάγκη για προστασία από λοιμώξεις από ιούς του...

Γρίπη και RSV: Η Κύπρος αντέχει, αλλά τα μέτρα προστασίας παραμένουν απαραίτητα

Ο αριθμός των περιστατικών εποχικών λοιμώξεων που σημειώθηκαν μέχρι...

Related Articles

Popular Categories