Ευλογιά των πιθήκων: Μεταδίδεται τελικά μέσω του αέρα;

Ανάρτηση σχετικά με την πορεία της ευλογιάς των πιθήκων έκανε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίγκας Μαγιορκίνης. Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής ανέφερε πως τα τωρινά στοιχεία επιβεβαιώνουν πως πλέον υπάρχει σαφής μείωση του αριθμού των διαγνώσεων, πράγμα που σημαίνει πως το βασικό σενάριο είναι αυτό της εξόδου από την εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

«Το βασικό σενάριο της εξόδου από εκθετική αύξηση που περιέγραψα πριν από καιρό επιβεβαιώνεται καθώς κάθε εβδομάδα βλέπουμε σαφή μείωση του ρυθμού αύξησης των διαγνώσεων. Αυτό δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού σε καμία περίπτωση, αλλά σαφή ένδειξη περιορισμού των μεταδόσεων και μείωσης του ενεργού αριθμού αναπαραγωγής (Rt).

Σχετικά με την αερομετάδοση

Σχετικά με τη συζήτηση για αερομετάδοση της συγκεκριμένης νόσου. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καθόλου ενδείξεις για αυτή την οδό σε ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Σε τεχνητές συνθήκες το γνωρίζουμε ότι μπορεί να μεταδοθεί με αερόλυμα, δεν είναι κάποια νέα γνώση!

Διαβάστε επίσης:  Επίσκεψη Χαραλαμπίδη στο ΙΝΓΚ: Επαινοι για το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης

Η αερομετάδοση σε αυτούς τους ιούς σχετίζεται με βαριές κλινικές εικόνες, τόσο στον μεταδότη όσο και στον λήπτη, που, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης.

Hot this week

Ανώτατο Δικαστήριο: Μισό εκατομμύριο αποζημίωση για καθυστέρηση διάγνωσης εμφράγματος

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την ευθύνη ιδιωτικής κλινικής και...

Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό λειτουργίας δημόσιων νοσηλευτηρίων ζήτησε η Επιτροπή Υγείας

Περαιτέρω ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων...

3 Μαρτίου 2026: Παγκόσμια Ημέρα Ακοής – Φροντίδα για την ακοή

Η 3η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιος Οργανισμός...

Θεσπίστηκε νομοθετικό πλαίσιο για μονάδες αλλογενών μεταμοσχεύσεων στην Κύπρο

Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου...

Μαρίνα Νικολάου: Μειωμένα έσοδα του ΟΚΥπΥ προκαλούν ανησυχία

Μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, η βουλεύτρια...

Related Articles

Popular Categories