Europa Uomo Κύπρου: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές από τον καρκίνο του προστάτη

Κύριος στόχος του Europa Uomo Κύπρου είναι να μην πεθαίνει, ούτε ένας άνδρας από καρκίνο του προστάτη, γιατί με την έγκαιρη διάγνωση η ασθένεια είναι 100% ιάσιμη, αναφέρθηκε ενημερωτική ημερίδα του Europa Uomo Κύπρου στην Δημοσιογραφική Εστία επ’ ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Προστάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του και προσφώνησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα και υποστήριξε επιστημονικά με παρουσιάσεις η ιατρική ομάδα του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου με επικεφαλής τον Καθηγητή Νικόλαο Ζάμπογλου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ Χρύσανθος Κουριεύς, ο Πρόεδρος του ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας, o Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Λεμεσού, ο Αρχίατρος του ΓΕΕΦ Στυλιανίδης Πέτρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CYTA Αντρέας Νεοκλέους, εκπρόσωπος του ποδηλατικού σωματείου KMeaters και εθελοντές του Europa Uomo Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:  Στα συρτάρια οι τροποποιήσεις για ξένους νοσηλευτές – Αναβολή από την Επιτροπή Υγείας

Hot this week

Λύση ή απειλή για το σύστημα υγείας οι νοσηλευτές από τρίτες χώρες;

Της Ελένης Κωνσταντίνου Σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα συνεχίζεται...

Ανησυχητική αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεότερες ηλικίες στην Κύπρο

Πέραν των 350 τα νέα περιστατικά καρκίνου του παχέος...

Η αρνητική πρωτιά της Κύπρου στην παιδική παχυσαρκία συζητήθηκε στην Επ. Υγείας

Η αρνητική πρωτιά της Κύπρου στην παιδική παχυσαρκία, με...

Mέχρι και 700 τα νέα περιστατικά καρκίνου του προστάτη ετησίως στην Κύπρο

Περί τα 600 με 700 νέα περιστατικά καρκίνου του...

Χαραλαμπίδης: Το κράτος οφείλει να στηρίζει τις απομακρυσμένες περιοχές

Υπ. Υγείας: Ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για...

Related Articles

Popular Categories