Saturday, June 7, 2025

Επιβάλλεται αναβάθμιση ιατρικών υπηρεσιών προς ηπατοπαθείς

Επιβεβλημένη είναι η αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών προς τους ηπατοπαθείς.

Με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Προμηθέα – Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος & Φίλων Κύπρου, όπου το ΑΚΕΛ εκπροσωπήθηκε με τον βουλευτή και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας Χρίστο Χριστόφια και τον επικεφαλής του Τομέα Υγείας του κόμματος Δρα Άθω Γεωργίου, το ΑΚΕΛ δηλώνει ότι θα διεκδικήσει τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ηπατοπαθείς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής παραμένει στόχος. Μέχρι τη δημιουργία της θεωρούμε ότι οποιαδήποτε επέκταση και ενίσχυση υπηρεσιών εντός των δημοσίων νοσηλευτηρίων για τους ηπατοπαθείς πρέπει να γίνεται προς όφελος των ασθενών, να είναι στη βάση επιστημονικά τεκμηριωμένων δεδομένων, αλλά και βάσει πρακτικών και εμπειριών του εξωτερικού».

Διαβάστε επίσης:  Εκσυγχρονίζεται ο πειθαρχικός έλεγχος λέει ο ΠΙΣ μετά την τροποποίηση του Περί Ιατρών Νόμου

Επίσης, το ΑΚΕΛ επισημαίνει πως λόγω μη επαρκούς στελέχωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ να αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες ηπατολογικές υπηρεσίες με συνεχή εκπαίδευση των ιατρών αλλά και περαιτέρω στελέχωση των υπηρεσιών. «Η παροχή υποτροφιών, οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες εκπαιδεύσεις σε κέντρα του εξωτερικού και η θεσμοθετημένη συνεργασία με ένα Κέντρο Αριστείας/ Αναφοράς του εξωτερικού, με το οποίο θα υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των γιατρών προς όφελος των ασθενών, είναι επιβαλλόμενοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υλοποιηθεί η αναβάθμιση των υπηρεσιών στην παρούσα φάση».

 

 

 

 

Hot this week

ΠΙΣ: Αύξηση της θνησιμότητας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Οι επιπτώσεις της περιβαλλοντικής κρίσης στην υγεία είναι τεκμηριωμένες...

Άρχισε τη λειτουργία του το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης Ασθενών

Τη λειτουργία του άρχισε προχθές το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης...

Περισσότερα κονδύλια για την υγεία, λιγότερος αποκλεισμός

Με μια ουσιαστική και ανθρώπινη παρέμβαση ενώπιον της Επιτροπής...

Εκσυγχρονίζεται ο πειθαρχικός έλεγχος λέει ο ΠΙΣ μετά την τροποποίηση του Περί Ιατρών Νόμου

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) χαιρετίζει την υπερψήφιση της...

Topics

Εκσυγχρονίζεται ο πειθαρχικός έλεγχος λέει ο ΠΙΣ μετά την τροποποίηση του Περί Ιατρών Νόμου

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) χαιρετίζει την υπερψήφιση της...

ΠΙΣ: Αύξηση της θνησιμότητας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Οι επιπτώσεις της περιβαλλοντικής κρίσης στην υγεία είναι τεκμηριωμένες...

Συμπληρώματα για παιδιά είναι συχνά περιττά και εν δυνάμει επικίνδυνα

Η έρευνα της γερμανικής ομάδας καταναλωτών Stiftung Warentest για τα συμπληρώματα...

Πώς να Αντιμετωπίσετε το Ηλιακό Έγκαυμα

Τι Είναι το Ηλιακό Έγκαυμα; Το ηλιακό έγκαυμα είναι...

Related Articles

Popular Categories