Ένας στους τέσσερις ανθρώπους παρουσίασε διαταραχή μετά την πανδημία

Τις συνέπειες της πανδημίας που σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας άφησε με κάποια ψυχική διαταραχή (άγχος, στρες, κατάθλιψη, κτλ.) έναν στους τέσσερις ανθρώπους, αλλά και στο ζήτημα της παραπλάνησης ασθενών από επιτήδειους, αναφέρθηκε ο καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Στέλιος Στυλιανίδης.

«Έλαβε η ψυχική υγεία χαρακτηριστικά πανδημίας, με συμπτώματα άγχους, κατάθλιψης, με διαταραχές ύπνου, με ζητήματα ενδοικογενιακής βίας, εξάρτησης από το διαδίκτυο και κατανάλωση ψυχοτρόπων χωρίς συνταγογράφηση αλλά και εξαρτιογόνων, όπως η κοκαϊνη», τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο καθηγητής, εκφράζοντας «ανησυχία για το τσουνάμι αιτημάτων» που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και οι δομές ψυχικής υγείας.

«Διαγνωστικά ένα παιδί ή έφηβος μπορεί να περιμένει και έξι μήνες», είπε ο κ. Στυλιανίδης, προτρέποντας να πολλαπλασιαστούν οι υπηρεσίες αλλά με συντονισμό.

 

Hot this week

Σε αναβρασμό ο ιδιωτικός τομέας Υγείας: Εισηγήσεις για κλείσιμο κλινών προκαλούν αντιδράσεις

Σε κατάσταση αναβρασμού βρίσκεται ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας,...

Προκήρυξη θέσεων Τεχνικών Έργων (19-12-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με...

Προκήρυξη μίας κενής θέσης Λογιστή (19-12-2025)

Γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για μία (1) κενή...

Αγορά Υπηρεσιών – Φαρμακοποιού

Download Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Φαρμακοποιός ΓΝ ΠάφουDownload The post Αγορά...

Related Articles

Popular Categories