Αφυδάτωση: Τι να τρώτε για να αναπληρώσετε τα υγρά

Η αφυδάτωση αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον οργανισμό όταν ο υδράργυρος “χτυπά” κόκκινο. Αν και οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση τουλάχιστον οκτώ ποτηριών νερού την ημέρα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της αφυδάτωσης οι περισσότεροι αδυνατούν να πιούν αυτή την ποσότητα νερού.

Τα κύρια συμπτώματα τα οποία πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες είναι:

αδυναμία,

κόπωση,

ζάλη,

μυϊκές κράμπες

Πάντως εκτός από την κατανάλωση νερού υπάρχουν και άλλες τροφές που βοηθούν στην γρήγορη αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών καθώς είναι πλούσιες σε νερό.

Πεπόνι

Αποτελείται κατά 90% από νερό γι’ αυτό αποτελεί ιδανική τροφή για ενυδάτωση. Επιπλέον, αναπληρώνει γρήγορα τα αποθέματα γλυκογόνου.

Διαβάστε επίσης:  Καθοριστικό βήμα η θεσμοθέτηση Πανεπιστημιακών Κλινικών για την αναβάθμιση της Ιατρικής Σχολής

Αγγούρια

Είναι πλούσια σε νερό ενώ η φλούδα τους περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο έχει την ιδιότητα να κάνει πιο ελαστικές τις αρθρώσεις ενώ προάγει και την υγεία του δέρματος.

Μούρα

Περιέχουν έως και 92% νερό και είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, οι οποίες τους δίνουν το έντονο χρώμα τους.

Δημητριακά

Τα δημητριακά όπως η κινόα, το ρύζι και η βρώμη, απορροφούν στο μαγείρεμα νερό, το οποίο κατά τη χώνεψη απορροφά το σώμα σας. Παράλληλα η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, βοηθά στην απώλεια κιλών.

Πιπεριές

Αποτελούνται κατά 92% από νερό και είναι πλούσιες με βιταμίνες C και Α.

Σέλινο

Διαβάστε επίσης:  O Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς αμφισβητεί παρέμβαση Κουλούμα για το νοσοκομείο: «Νέο κτίριο σε δύο χρόνια, όχι επισκευή»

Αποτελείται κατά 95% από νερό, δεν έχει θερμίδες και είναι ιδανική τροφή για δίαιτα.

Hot this week

Δώρα και ευχές μοίρασε στα παιδιά στο Μακάρειο Νοσοκομείο ο Υπουργός Υγείας

Γρήγορη ανάρρωση στα παιδιά που νοσηλεύονται τις μέρες των...

ΠΙΣ και ΟΣΑΚ υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης

Μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο θέτει τα θεμέλια για μια...

Έλλειψη νοσηλευτών αλλά όχι «κατάρρευση» – Τι λέει ο Χωραττάς για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Δεν έγινε σωστή προετοιμασία για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ...

ΟΚΥπΥ: Εξελισσόμαστε

Ο ΟΚΥπΥ υλοποιεί μια συνολική μεταρρύθμιση του δημόσιου συστήματος...

Νέα πράξη βίας κατά λειτουργών υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Καταδικάζει η ΠΑΣΥΔΥ

Οι Κλάδοι Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Τεχνολόγων Ακτινολόγων και...

Related Articles

Popular Categories