ΠΟΥ: «Δώστε αίμα και κάντε τον κόσμο υγιέστερο»- Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

«Δώστε αίμα και κάντε τον κόσμο υγιέστερο». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου.

Η φετινή εκστρατεία επιδιώκει:

Να τιμήσει και να ευχαριστήσει τα άτομα που δίνουν αίμα συστηματικά και να κινητοποιήσει νέους εθελοντές.

Να τονίσει την ανάγκη για αδιάλειπτη εθελοντική προσφορά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Να συμβάλλει στη διατήρηση επαρκών αποθεμάτων αίματος, καθώς και στην καθολική και έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

Να εστιάσει την προσοχή στη συμβολή των δωρητών στην κοινότητα ως κρίσιμο παράγοντα για τη βελτίωση της υγείας.

Διαβάστε επίσης:  Mέχρι και 700 τα νέα περιστατικά καρκίνου του προστάτη ετησίως στην Κύπρο

Να καταδείξει την ανάγκη για καθολική πρόσβαση σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

Να ενισχύσει την υποστήριξη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των κυβερνήσεων εθνικών προγραμμάτων για το αίμα.

Παράλληλα ο ΠΟΥ στοχεύει στην από 100% εθελοντικά προσφερόμενο αίμα κάλυψη των αναγκών μιας χώρας και στην εξάλειψη δοτών συγγενικού περιβάλλοντος, που δυστυχώς δίνουν αίμα μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για δικό τους άνθρωπο.

 

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων απαιτείται συνεχής ενεργοποίηση του προσωπικού των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας της χώρας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

 

Αυτή τη χρονιά η ενημερωτική εκστρατεία και οι δράσεις για την εθελοντική αιμοδοσία για το έτος 2020 θα είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της επιδημίας του κορονοϊού και θα λαμβάνονται υπόψη όλα τα μέτρα που έχουν τεθεί για τον περιορισμό του, ώστε να μην πληγεί, αλλά αντίθετα να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των εθελοντών αιμοδοτών λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται στα πρωτόκολλα για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε επίσης:  Καθημερινά στην πρώτη γραμμή η Υπηρεσία Ασθενοφόρων

 

 

 

Hot this week

Αναμονή ΟΕΒ για το κρίσιμο θέμα των νοσηλευτών – Πλαστό το ζήτημα λέει η ΠΑΣΥΝΟ

 Πλαστό το πρόβλημα Πλαστό χαρακτήρισε το πρόβλημα για έλλειψη...

Δρ Μαργαρίτα Ζαχαρίου: META-BRAIN: Το αύριο της Νευρολογίας

Με στόχο την ανάπτυξη νέων, ελάχιστα επεμβατικών προσεγγίσεων για...

Ουσιαστικό βήμα εκσυγχρονισμού το Εθνικό Κέντρο Κλινικής Τεκμηρίωσης, τονίζει η ΟΣΑΚ

Ουσιαστικό βήμα εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας και ενισχύει τη...

Πολύ ψηλά ο καρκίνος θυρεοειδούς στην Κύπρο

Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς στην Κύπρο είναι...

Προκήρυξη Θέσεων Νοσηλευτικών Λειτουργών Ψυχικής Υγείας (30-03-2026)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με...

Related Articles

Popular Categories