Επειδή η τροφή μας είναι και το φάρμακό μας, η υιοθέτηση μιας διατροφικής καθημερινότητάς μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή «ασπίδας» εναντίον του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayio Clinic ένας από τους βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που σηκώνουν ασπίδα απέναντι στην covid -19
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D
Ο ρόλος της βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικός για την προστασία του ανοσοποιητικού. Βιταμίνη D περιέχουν μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός τα αβγά, το μουρουνέλαιο κ.ά.
Σημαντική επίσης είναι και η έκθεση στον ήλιο – προσώπου και χεριών- για 10-15 λεπτά την ημέρα για την επαρκή σύνθεση των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη D.
Βιταμίνη C
Ένας τρόπος για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας είναι να εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό πλάνο τροφές με βιταμίνη C όπως:
πορτοκάλια, μανταρίνια,
ακτινίδια,
φράουλες,
γκρέιπ φρουτ,
πιπεριές κ.ά.
Ψευδάργυρος.
Ο ψευδάργυρος έχει αντιοξειδωτική δράση και συμβάλει στην πρόληψη των λοιμώξεων.
Πηγές ψευδαργύρου αποτελούν τρόφιμα όπως:
τα στρείδια & τα οστρακοειδή
το κόκκινο κρέας
το αυγό
το κοτόπουλο
τα φασόλια
τα κάσιους
ο αρακάς