Pfizer: Το εμβόλιο έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα με τον χρόνο

Μειωμένη αποτελεσματικότητα έχει το mRNA εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ που υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον FDA, σε μια περίοδο που δέχεται πίεση από την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει τη χορήγηση τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό από 16 ετών και άνω από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Η Pfizer αναφέρει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου έξι μήνες μετά τη δεύτερη αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%., ενισχύοντας την ανοσολογική απάντηση. Τα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ δείχνουν ότι η τρίτη δόση «έχει προφίλ αντιδραστικότητας παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και αποκαθιστά τα υψηλά επίοπεδα προστασίας», αναφέρει η εταιρεία διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα αντλήθηκαν την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου, κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα είχε ήδη καταστεί κυρίαρχη.

Διαβάστε επίσης:  Πολύ ψηλά ο καρκίνος θυρεοειδούς στην Κύπρο

Ως εκ τούτου, η εταιρεία «ζητά αδειοδότηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα χορηγηθεί 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε άτομα άνω των 16 ετών»

 

Hot this week

Μεταμοσχευτική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Το μοναδικό παγκύπρια Κέντρο Μεταμοσχεύσεων Νεφρού και Παγκρέατος –...

Ozempic για απώλεια βάρους: Τι ισχύει και τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται το ενδιαφέρον γύρω από τη...

Καμπανάκι για δημόσια νοσοκομεία και ΓεΣΥ

Σε μια περίοδο όπου το σύστημα υγείας της Κύπρου...

Ασθενείς σε απόγνωση: Καθυστερήσεις ασθενοφόρων και μη προσβάσιμες υπηρεσίες – «Καθημερινός Γολγοθάς»

Σοβαρές αδυναμίες και χρόνιες στρεβλώσεις στο σύστημα υγείας φέρνει...

Ύπνος και υγεία: Γιατί οι Κύπριοι κοιμούνται λιγότερο – Οι επιπτώσεις

Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου αποτελεί αυξανόμενο πρόβλημα, με πολλούς...

Related Articles

Popular Categories