Κορoνοϊός: Tα σημάδια sos της παραλλαγής Δέλτα

Παγκόσμιο συναγερμό προκαλεί η παραλλαγή Δέλτα του κορoνοϊού καθώς σχετίζεται με αυξημένη μεταδοτικότητα.

Η παραλλαγή αυτή, που εξελίσσεται κυρίαρχη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκαλεί συμπτώματα που θυμίζουν περισσότερο εκείνα της γρίπης, όπως ο πονοκέφαλος, η καταρροή κι ο πονόλαιμος.

Σ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα βασικά συμπτώματα της Covid-19 περιγράφονταν ως επίμονος βήχας, πυρετός, ανοσμία και αγευσία, αλλά η παραλλαγή Δέλτα φαίνεται να «λειτουργεί διαφορετικά» σ’ όσους έχουν μολυνθεί, ενώ τείνει να προσβάλει νεότερα άτομα, που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Τα συμπτώματα που έχουν ενοχοποιηθεί μέχρι στιγμής είναι:

Πονοκέφαλος
Πονόλαιμος
Καταρροή
Πυρετός

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας του King’s College στο Λονδίνο και ερευνητής που μετέχει στη μελέτη Zoe, «το υπ’ αριθμόν ένα σύμπτωμα είναι ο πονοκέφαλος, ακολουθούμενο από πονόλαιμο, καταρροή και πυρετό», ενώ δεν είναι τόσο συχνά τα πιο «παραδοσιακά» συμπτώματα. Ο ίδιος εξήγησε ότι σε νεότερα άτομα, που έκαναν προ ημερών κάποιο από τα εμβόλια για την Covid-19 η παραλλαγή Δέλτα συχνά είναι «πιο πολύ σαν κρυολόγημα».

Διαβάστε επίσης:  Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου: Ενισχυμένα μέτρα μετά από κακόβουλη παραβίαση δεδομένων

Η απώλεια της όσφρησης και της γεύσης δεν είναι πλέον συνηθισμένα συμπτώματα, ούτε και ο βήχας, σύμφωνα με τη μελέτη κι εκφράζονται φόβοι ότι λόγω της αλλαγής των συμπτωμάτων και της ομοιότητας με το κοινό κρυολόγημα μπορεί οι φορείς να μην αντιληφθούν ότι έχουν προσβληθεί από το στέλεχος αυτό του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές της Γερμανίας και δεκάδων άλλων χωρών.

Hot this week

Οργανωμένη επίθεση στο Ογκολογικό: Το ίδιο γκρουπ χάκερ «χτυπά» και άλλα κέντρα υγείας διεθνώς

Σε συναγερμό τέθηκε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου,...

Φροντίδα Ζωής για Μητέρα και Παιδί

Ο ΟΚΥπΥ θέτει τη μητέρα και το παιδί στο...

Η γρίπη «χτυπά» νωρίτερα φέτος: Νέο στέλεχος Α(H3N2) κυριαρχεί στην Ευρώπη

Περισσότερο από το ήμισυ της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Παγκόσμιου...

Έλλειψη νοσηλευτών αλλά όχι «κατάρρευση» – Τι λέει ο Χωραττάς για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Δεν έγινε σωστή προετοιμασία για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ...

ΟΚΥπΥ: Κέντρα Υγείας

Με 37 Κέντρα Υγείας σε όλες τις επαρχίες και...

Related Articles

Popular Categories