Thursday, June 19, 2025

Άτομα με εμπειρία καρκίνου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους

Με απόλυτη επιτυχία και συγκινητική ανταπόκριση ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο για άτομα με εμπειρία καρκίνου με τίτλο «Πιο δυνατοί μαζί» του ΠΑΣΥΚΑΦ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου 2025 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Το συνέδριο αποτέλεσε ένα φάρο ελπίδας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να αντλήσουν δύναμη και να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα μέσα από ουσιαστικές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια.

image 1
Άτομα με εμπειρία καρκίνου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους 2


Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την προσέλευση των συμμετεχόντων και την επίσημη έναρξη στις 18:00, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων. Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας και της ενδυνάμωσης. Σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων οι ευρωβουλευτές κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας και κ. Γιώργος Γεωργίου, καθώς και η Δρ Άννα Αχιλλεούδη, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΣΥΚΑΦ, τόνισαν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της συλλογικότητας.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Ενέκρινε ομόφωνα νόμο για τον πειθαρχικό έλεγχο και τη συνεχή εκπαίδευση των ιατρών

Η βραδιά κορυφώθηκε με μια συγκινητική ομιλία της κας Στέλλας Κυριακίδου, τέως Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, η οποία παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου και την προοπτική μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος όταν ο κ. Μάριος Κουλούμας, επίτιμος πρόεδρος του ΟΣΑΚ, μίλησε για την αστείρευτη δύναμη των ατόμων που ζουν με την εμπειρία του καρκίνου και τα δικαιώματά τους. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μηνύματα ελπίδας και την τιμητική διάκριση προσωπικοτήτων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υποστήριξη των ατόμων με καρκίνο.

Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, επικεντρώθηκε στην πρακτική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων μέσα από καινοτόμα εργαστήρια και διαδραστικές συζητήσεις. Το απόγευμα, θεματικές όπως «Ενισχύω την ψυχική μου υγεία», «Φροντίζω εμένα για να μπορώ να φροντίζω εσένα», «Αυτοπεποίθηση και σεξουαλικότητα» και «Είναι δικαίωμά μου» έδωσαν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες προοπτικές αυτοφροντίδας και σωματικής υγείας.

Διαβάστε επίσης:  Συμπληρώματα για παιδιά είναι συχνά περιττά και εν δυνάμει επικίνδυνα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου το κλίμα ήταν εμψυχωτικό και γεμάτο έμπνευση. Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν με ανανεωμένη αίσθηση δύναμης, έχοντας αποκτήσει πολύτιμα εργαλεία για να συνεχίσουν τη ζωή τους με ελπίδα και αυτοπεποίθηση. Το συνέδριο απέδειξε ότι μέσα από τη γνώση, την αλληλεγγύη και τη θετική διάθεση, κάθε δυσκολία μπορεί να μετατραπεί σε πηγή εσωτερικής δύναμης και νέων ευκαιριών.

Hot this week

Υπ.Υγείας: Ασφαλείς οι ασθενείς και οι συνοδοί τους στο Ισραήλ

Oι επιδοτούμενοι ασθενείς και οι συνοδοί τους που νοσηλεύονται...

Υπουργός Υγείας: Υπάρχουν προβλήματα αλλά το ΓεΣΥ δεν θα καταρρεύσει

Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα στο ΓεΣΥ, περιλαμβανομένων κάποιων καταχρήσεων, τα...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ (13-06-25)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με...

Topics

Πλατινένια διαπίστευση σε Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και Μακάρειο

Σε μία ιστορική στιγμή για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια της...

Απαγορεύεται η χρέωση ασθενών για ενδονοσοκομειακή φροντίδα

Η χρέωση ασθενών για ενδονοσοκομειακή νοσηλεία από παρόχους του...

Υπ.Υγείας: 10 ασθενείς και 13 συνοδοί στο Ισραήλ – Ενδεχόμενη αερομεταφορά σήμερα

Ενδεχομένως να υπάρξει μια αερομεταφορά σήμερα και μία ή...

Υπουργός Υγείας: Υπάρχουν προβλήματα αλλά το ΓεΣΥ δεν θα καταρρεύσει

Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα στο ΓεΣΥ, περιλαμβανομένων κάποιων καταχρήσεων, τα...

Related Articles

Popular Categories