Monday, September 22, 2025

Ανάπτυξη και Εφαρμογή Βιώσιμων Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων για την Εκπαίδευση στην Ιατρική Φυσική

[[{“value”:”

Ο Κλάδος Ιατρικής Φυσικής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Ελέγχου Ακτινοβολίας, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, ως Αρμόδια Αρχή Ακτινοπροστασίας, διοργάνωσαν στη Λευκωσία Εργαστήριο με τίτλο «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Βιώσιμων Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων για την Εκπαίδευση στην Ιατρική Φυσική».

IMG 9165
Ανάπτυξη και Εφαρμογή Βιώσιμων Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων για την Εκπαίδευση στην Ιατρική Φυσική 3

Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 8 Νοεμβρίου 2024 σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία και συμμετείχαν 26 συμμετέχοντες από 19 διαφορετικές χώρες. 

Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Λευκωσίας κ. Χρίστος Χρίστου και ο κ. Δημήτρης Σακκάς Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, ως εκπρόσωπος της Αρμόδιας Αρχής Ακτινοπροστασίας.

Διαβάστε επίσης:  Θέμα: Προκήρυξη 1ου Ταχύρρυθμου Προγράμματος Εκπαίδευσης Φροντιστών Υγείας 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός βιώσιμου προγράμματος Ιατρικής Φυσικής, δίνοντας έμφαση στην απαραίτητη δομή και το περιεχόμενο ενός τέτοιου προγράμματος, καθώς και στα εργαλεία και τα διάφορα υλικά ανάπτυξης. Αναλύθηκε επίσης λεπτομερώς η διαχείριση της ποιότητας του προγράμματος και η αξιολόγηση του προγράμματος.

IMG 9160
Ανάπτυξη και Εφαρμογή Βιώσιμων Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων για την Εκπαίδευση στην Ιατρική Φυσική 4

Ο Δρας Πρόδρομος Α Καπλάνης, Προϊστάμενος του Κλάδου Ιατρικής Φυσικής, και οικοδεσπότης  του Εργαστηρίου, διοργάνωσε το πρώτο βράδυ μια ωραία έξοδο σε τοπική ταβέρνα στην παλαιά  Λευκωσία, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τοπικό φαγητό σε μια ωραία και φιλική ατμόσφαιρα. 

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από επιμελητή της έκθεσης «Ιστορία της Νήσου Κύπρου – Μνήμη – Πραγματικότητα» στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, η οποία αποτυπώνει τη ζωή στην Κύπρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μεταφέροντας το αταλάντευτο μήνυμα του συνόλου της νησιωτικότητας της Κύπρου, με σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:  Ένας γιατρός για 443 παιδιά με ρευματικές παθήσεις

Χωρίς αμφιβολία, το Εργαστήριο αποδείχθηκε για όλους τους συμμετέχοντες μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο ακαδημαϊκά αλλά και κοινωνικά και ιστορικά, αφού έδωσε σε όλους τους παρευρισκόμενους μια γεύση της Κυπριακής Ιστορίας και φιλοξενίας.

The post Ανάπτυξη και Εφαρμογή Βιώσιμων Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων για την Εκπαίδευση στην Ιατρική Φυσική appeared first on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

“}]] 

Hot this week

Επένδυση στη γνώση η αναβάθμιση Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, αναφέρουν φορείς του κλάδου

Το μήνυμα ότι η αναβάθμιση της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής...

Τίθεται την Πέμπτη σε λειτουργία το νέο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα και ειδικά διαμορφωμένους...

Διασφάλιση αξιοπρέπειας ηλικιωμένων με συνεργασία επαγγελματιών υγείας, λέει ο Δαμιανός

Με τη συνεργασία των επαγγελματιών υγείας, την ενίσχυση των...

Τίθεται σήμερα σε λειτουργία το νέο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λάρνακας

Τίθεται σήμερα σε λειτουργία το νέο ΤΑΕΠ του Γενικού...

Topics

Στο «κόκκινο» η ασφάλεια και η πρόσβαση των ασθενών

Το Παρατηρητήριο της ΟΣΑΚ κατέγραψε 27 αναφορές πολιτών για...

Ο ΟΑΥ ενημερώνει για επιστροφές σε εισφορές πέραν €180.000 στο ΓεΣΥ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (OAY) ανακοίνωσε για όσες εισφορές καταβληθούν στο...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΑΣ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ (19-09-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Προκήρυξη έξι κενών θέσεων Ιατρικών Λειτουργών (19-09-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Υπ. Υγείας: Σε 3 χρόνια θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η έλλειψη εκπαιδευμένων στην Κύπρο νοσηλευτών

Το Υπουργείο Υγείας εντατικοποιεί τις προσπάθειες για προσέλκυση νέων...

Ανάσα για τους ασθενείς το νέο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Έπειτα από δεκαετίες προβλημά­των, στενότητας χώρου, ταλαιπωρίας και μειωμένης...

Related Articles

Popular Categories