Wednesday, October 23, 2024

Ενδυναμώνεται η Συνεργασία του ΟΚΥπΥ με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners

[[{“value”:”

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 15 χειρουργικές επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο, που περιλάμβαναν νευροχειρουργική και παιδιατρική ορθοπεδική κάτω άκρων.

Την ενίσχυση της συνεργασίας με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ένα σημαντικότατο βήμα για την αναβάθμιση της ιατρικής φροντίδας που παρέχεται στα παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα στη χώρα μας.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2024 στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παρουσία της Διοικητικής και Ιατρικής Ομάδας των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners και του ΟΚΥπΥ, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας και μελών του προσωπικού του Μακάρειου, ανακοινώθηκε επίσημα η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών. Η συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2023, σηματοδοτώντας την έναρξη των χειρουργικών επεμβάσεων εντός Κύπρου.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη με την οποία η Κύπρος καθιερώνεται ως περιφερειακό εξεταστικό κέντρο για τα Νοσοκομεία Shriners, επιτρέπει σε παιδιά με σοβαρές ορθοπεδικές παθήσεις να χειρουργούνται στη χώρα τους, αποφεύγοντας τη μετακίνηση στο εξωτερικό, κάτι που προσφέρει ουσιαστικά οφέλη τόσο στους μικρούς ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 15 χειρουργικές επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο, που περιλάμβαναν νευροχειρουργική και παιδιατρική ορθοπεδική κάτω άκρων.

Διαβάστε επίσης:  Γεγονός το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου

Η συνεργασία της Κύπρου με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners έχει μακρά ιστορία, που ξεκίνησε το 1981, μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη. Έκτοτε, περισσότερα από 4.000 παιδιά με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη θεραπεία τους. Το 2018 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας, που έθεσε τα θεμέλια για την πραγματοποίηση επεμβάσεων εντός της Κύπρου, οι οποίες ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται με την συνεργασία των Νοσοκομείων Shriners με τον ΟΚΥπΥ το 2023. 

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ κ. Μαρίνος Καλλής  εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, το Υπουργείο Υγείας για τις ενέργειές τους οι οποίες κατέστησαν δυνατή αυτή τη συνεργασία, καθώς και το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων Shriners για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη βοήθειά. Όπως ανέφερε ο κ. Καλλής «Η συνεργασία με τα Νοσοκομεία Shriners μας τιμά ιδιαίτερα ως Οργανισμό, καθώς αντανακλά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε».

Διαβάστε επίσης:  Ένας στους έξι με πρόβλημα ψυχικής υγείας, κυρίως λόγω πίεσης στην εργασία

Ο κ. Κώστας Παρασκευαϊδης, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία του Ιδρύματος με τα Νοσοκομεία Shriners η οποία οδήγησε στην εξίσου εξαιρετική συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ. Επιπρόσθετα ο κ. Παρασκευαϊδης ευχαρίστησε το προσωπικό του Μακάρειου Νοσοκομείου για την αφοσίωσή τους και όσους συνέβαλαν για να ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται οι επεμβάσεις.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, κ. LeslieD. Stewart, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ΟΚΥπΥ για την άψογη συνεργασία στην παροχή παιδιατρικής ορθοπεδικής φροντίδας εντός του Μακάρειου Νοσοκομείου και στον κ. Παρασκευαίδη για την πολύχρονη συνεργασία και στήριξη του στα παιδιά που αντιμετωπίζουν ορθοπεδικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:  Τη δημιουργία μηχανισμού κοινής προμήθειας φαρμάκων συζήτησαν οι Υπ. Υγείας Κύπρου - Μάλτας

Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη και το Υπουργείο Υγείας για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της συνεργασίας, καθώς και προς τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners για την αμέριστη υποστήριξή τους.

The post Ενδυναμώνεται η Συνεργασία του ΟΚΥπΥ με τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Shriners appeared first on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

“}]] 

Hot this week

Άγχος: Αιτίες, συμπτώματα και πιθανά συμπληρώματα για ανακούφιση

Το άγχος αποτελεί ένα από τα πιο κοινά ψυχολογικά...

Βερβερίνη: Ιδιότητες, οφέλη και πιθανές παρενέργειες

Η βερβερίνη είναι ένα φυσικό αλκαλοειδές που έχει...

Έλλειψη σιδήρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί μια από τις πιο συχνές...

Σαρωτής ματιών ανιχνεύει το διαβήτη κι άλλες παθήσεις

Σε απίστευτα επίπεδα έχει φτάσει η τεχνολογία, καθώς ερευνητές...

Μπορεί το Ozempic να καθυστερεί τη γήρανση;

Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη...

Related Articles

Popular Categories