Ένα έξυπνο κόλπο που μπορεί να μας δροσίσει τις καυτές καλοκαιρινές νύχτες

It's so hot. Distressed latin man sitting in front of the ventilator in bed and can't sleep because of the heat

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι νύχτες γίνονται ζεστές, ο ύπνος χωρίς κλιματιστικό μπορεί να είναι δύσκολος. Ωστόσο, υπάρχει ένα απλό και αποτελεσματικό κόλπο με τον ανεμιστήρα που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Πρόκειται για την τεχνική του διασταυρούμενου αερισμού ή απεγκλωβισμού της θερμότητας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη δροσιά του χώρου σας.

Ο Nelson Lebo, σύμβουλος περιβαλλοντικού σχεδιασμού από τη Νέα Ζηλανδία, προτείνει να τοποθετήσουμε έναν επιδαπέδιο ανεμιστήρα έτσι ώστε να «βλέπει» ένα ανοιχτό παράθυρο. Αντί να κατευθύνουμε τον ανεμιστήρα προς εμάς ενώ κοιμόμαστε, τον στρέφουμε προς ένα ανοιχτό παράθυρο σε μια σκιερή πλευρά του σπιτιού.

Διαβάστε επίσης:  Υπ. Υγείας: Καλεί σε διάλογο με στόχο την άμεση επίλυση των διαφορών και την αποφυγή κλιμάκωσης των μέτρων

Αυτό τοποθετείται έτσι μόλις η εξωτερική θερμοκρασία πέσει χαμηλότερα από την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού. Η τεχνική αυτή επιτρέπει τη δημιουργία μιας διασταυρούμενης ροής αέρα, η οποία απομακρύνει τον θερμό αέρα από το σπίτι και επιτρέπει την είσοδο δροσερού αέρα.

Η μέθοδος αυτή είναι πιο πρακτική από το να έχουμε τον ανεμιστήρα στραμμένο πάνω μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς αποφεύγει την ξήρανση της μύτης και των αεραγωγών και τον θόρυβο που μπορεί να μας ενοχλεί. Με τον διασταυρούμενο αερισμό, ο αέρας μέσα στο σπίτι ανανεώνεται πιο αποτελεσματικά, καθιστώντας το περιβάλλον πιο ευχάριστο για ύπνο.