Η υγιεινή των χεριών μειώνει τις νοσοκομειακές λοιμώξεις

Ο Τομέας Νοσηλευτικής Ελέγχου Λοιμώξεων του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων (ΠΑΣΥΝΜ) σε δελτίο Τύπου δηλώνει ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας στη σημασία της υγιεινής των χεριών.

«Όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε τη δράση για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων, για μια ασφαλέστερη και ποιοτικότερη φροντίδα υγείας», προσθέτει. Αναφέρει περαιτέρω ότι ο βασικός στόχος της φετινής εκστρατείας, SAVE LIVES: Clean Your Hands 2024, είναι η προώθηση της γνώσης και η ενίσχυση των ικανοτήτων των επαγγελματιών υγείας σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών.

Διαβάστε επίσης:  Άφησαν νηστικούς ασθενείς που περίμεναν υπερηχογράφημα επειδή… είχαν συνάντηση γιατρός – Δ/ντης

Προσθέτει ότι οι επιμέρους στόχοι περιλαμβάνουν ενίσχυση των προσεγγίσεων μάθησης με γνώσεις, δεξιότητες και κατάλληλες συμπεριφορές, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή ενός καινοτόμου και αποτελεσματικού προγράμματος εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στην υγιεινή των χεριών, προώθηση της πρόσβασης σε καινοτόμους πόρους εκπαίδευσης για την υγιεινή των χεριών και ενθάρρυνση για την εφαρμογή μηχανισμών αξιολόγησης της εκπαίδευσης στα ορθά πρότυπα και πρακτικές πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών, καθώς και της επίδρασής τους στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων (HAIs) και της μικροβιακής αντοχής (AMR).

Προσθέτει ότι οι παρεμβάσεις ενός προγράμματος IPC, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών, αποδεδειγμένα μειώνουν τις HAIs και την AMR κατά 35-70%.

Διαβάστε επίσης:  Η Κύπρος στον πάτο της ΕΕ στους ελέγχους πρόληψης καρκίνου

 

 

 

 

Hot this week

Φακοντής: Στόχος η πλήρης λειτουργία ΤΑΕΠ και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στην Πάφο

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου, Βαλεντίνος Φακοντής, επισκέφθηκε σήμερα...

Άφησαν νηστικούς ασθενείς που περίμεναν υπερηχογράφημα επειδή… είχαν συνάντηση γιατρός – Δ/ντης

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες ασθενείς μετέβησαν στο νοσηλευτήριο...

Eurostat: Η Κύπρος στις τελευταίες θέσεις στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην ΕΕ

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τα προγράμματα ελέγχου καρκίνου...

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αγνοεί την κρίση των νέων στις εξαρτησιογόνες ουσίες

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, η πρόσφατη δημοσιοποίηση...

Related Articles

Popular Categories