Thursday, July 24, 2025

Γιορτάζεται και στην Κύπρο ο διεθνής μήνας μητρικού θηλασμού

«Ενθαρρύνουμε τον Θηλασμό: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς», είναι το σύνθημα με το οποίο εορτάζεται φέτος ο μήνας προώθησης του Μητρικού Θηλασμού στην Κύπρο. Ως μήνας προώθησης μητρικού θηλασμού έχει οριστεί ο Οκτώβριος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το συγκεκριμένο θέμα, “επικεντρώνεται στον μητρικό θηλασμό και στην εργασία και έχει ως στόχο την ενημέρωση των κυβερνήσεων, των φορέων χάραξης πολιτικής, των χώρων εργασίας, των κοινοτήτων και των γονέων, ώστε να διαδραματίσουν τον κρίσιμο ρόλο τους στην ενδυνάμωση των οικογενειών και στη διατήρηση κλίματος φιλικού προς τον θηλασμό στην εργασιακή ζωή μετά την πανδημία”.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, “μέσα από το φετινό θέμα εκδηλώσεων προώθησης και υποστήριξης του μητρικού θηλασμού, αναμένεται να αναδειχθεί ο θετικός αντίκτυπος ενός υποστηρικτικού και φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος για τις θηλάζουσες εργαζόμενες μητέρες αλλά και για τους εργοδότες”.

Διαβάστε επίσης:  Γιατρός “θεράπευε” τηλεφωνικά και κατασκόπευε πρώην ασθενείς του μέσω του ΓεΣΥ

Η Εθνική Πολιτική Μητρικού Θηλασμού Κύπρου, βασίζεται στα 10 βήματα μητρικού θηλασμού του ΠΟΥ και της UNICEF και συστήνει όπως οι μητέρες υποστηρίζονται για να ξεκινήσουν τον θηλασμό το συντομότερο δυνατό μετά τη γέννηση, εντός δηλαδή της πρώτης ώρας μετά τον τοκετό.

Επίσης, “είναι σημαντικό οι μητέρες να λαμβάνουν πρακτική υποστήριξη για να μπορέσουν να εδραιώσουν τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και να διαχειριστούν τυχόν δυσκολίες”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Hot this week

Συστήνει προσοχή το Υπ.Υγείας ενόψει καύσωνα – Τα μέτρα προστασίας

«Ενόψει των ψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για τις επόμενες...

Προκήρυξη θέσεων Λειτουργών Ανθρώπινου Δυναμικού (18-07-2025)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με...

Γιατρός “θεράπευε” τηλεφωνικά και κατασκόπευε πρώην ασθενείς του μέσω του ΓεΣΥ

Σοβαρές καταγγελίες οδήγησαν τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) στην...

Σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο...

Πέτρος Καραγιάννης: Μικρή έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού – Δύο νέες παραλλαγές

Μικρή έξαρση του Covid παρατηρείται αυτή την περίοδο. Σύμφωνα...

Topics

Συστήνει προσοχή το Υπ.Υγείας ενόψει καύσωνα – Τα μέτρα προστασίας

«Ενόψει των ψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για τις επόμενες...

Πέτρος Καραγιάννης: Μικρή έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού – Δύο νέες παραλλαγές

Μικρή έξαρση του Covid παρατηρείται αυτή την περίοδο. Σύμφωνα...

Παραβίαση ανθρωπιστικού δικαίου ο βομβαρδισμός νοσοκομείου Αθαλάσσας, είπε ο Υπουργός Υγείας

Οι Τούρκοι εισβολείς παραβίασαν κάθε κανόνα ανθρωπιστικού δικαίου βομβαρδίζοντας...

Σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο...

Related Articles

Popular Categories