Sunday, October 6, 2024

Πρωτοποριακή επέμβαση τοποθέτησης μαγνητικού ενδομυελικού ήλου για οστεομεταφορά πραγματοποιήθηκε από την Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Πρωτοποριακή επέμβαση τοποθέτησης μαγνητικού ενδομυελικού ήλου για οστεομεταφορά πραγματοποιήθηκε από την Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση αυτού του ήλου στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Το περιστατικό αφορά γυναίκα ηλικίας 29 ετών η οποία προ 5ετίας υπέστη ανοιχτό κάταγμα μηριαίου από πολεμικό τραύμα (βόμβα). Είχε υποβληθεί σε πλήθος επεμβάσεων σε άλλες χώρες, χωρίς επιτυχία. Στην Κύπρο έφτασε με σηπτική ψευδάρθρωση του κατάγματος. Το οστό είχε αποικιστεί από μικρόβια. Οι γιατροί της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας προχώρησαν σε αφαίρεση του μολυσμένου οστού, μήκους 8 εκατοστών. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε μαγνητικός ενδομυελικός ήλος οστεομεταφοράς προκειμένου να καλυφθεί το κενό των 8 εκατοστών. Η οστεομεταφορά έχει ολοκληρωθεί. Προκειμένου να γίνει η οστεομεταφορά προηγήθηκε οστεοτομία σε υγιές τμήμα του οστού και διάταση της οστεοτομίας με ρυθμό 1 χιλιοστό την ημέρα. Για τη δημιουργία των 8 εκατοστών νέου οστού χρειάστηκαν 80 ημέρες. Για τη διάταση της οστεοτομίας και τη δημιουργία νέου οστού χρησιμοποιήθηκαν 2 μαγνήτες, ένας εντός του ήλου και ένας εξωτερικός.

Διαβάστε επίσης:  Aγορά Υπηρεσιών Λειτουργού Πυρηνικής Ιατρικής

Η τεχνική της οστεομεταφοράς είναι παλιά αλλά έως τώρα γινόταν με εξωτερική οστεοσύνθεση, γεγονός που δυσκόλευε τον ασθενή στην καθημερινότητα του. Η χρήση του μαγνητικού ενδομυελικού ήλου επιτρέπει την επιστροφή του ασθενούς σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής καθώς βρίσκεται εντός του οστού. Χρησιμοποιείται για κάλυψη οστικών ελλειμάτων, είτε σηπτικών είτε άσηπτων.

The post Πρωτοποριακή επέμβαση τοποθέτησης μαγνητικού ενδομυελικού ήλου για οστεομεταφορά πραγματοποιήθηκε από την Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας appeared first on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

 

Hot this week

Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ

Σε διάψευση αναφορών περί απόρριψης της πρότασής του για τη...

Συνολικά 170 γυναίκες έκαναν χρήση της κοινοτικής μαιευτικής, λέει ο ΟΚΥπΥ

Αυξητική τάση παρατηρείται στα περιστατικά γυναικών που αποτείνονται σε...

Προκήρυξη 6 κενών θέσεων Ιατρικών Λειτουργών (Διάφορες Ειδικότητες) (04-10-2024)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Προκήρυξη τεσσάρων κενών θέσεων Ιατρικών Λειτουργών (20-09-2024)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Related Articles

Popular Categories