Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία μικρών και μεγάλων. Από αυτήν φυσικά δεν πρέπει να λείπουν τα φρούτα, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Την άνοιξη οι επιλογές μας αυξάνονται καθώς κάποια φρούτα έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή και αξίζουν να έχουν μία θέση στη διατροφή μας.
Φράουλες
Οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών και αντιοξειδωτικά.
Εκτός από σκέτες, μπορείτε να τις απολαύσετε σε υγιεινά και λαχταριστά σνακ. Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω.
Λεμόνια
Τα λεμόνια μπορεί να μην τρώγονται σκέτα, τώρα όμως είναι η εποχή για να τα αξιοποιήσετε στο μέγιστο στη μαγειρική και τη διατροφή σας. Βάλτε τα σε φαγητά, γλυκά, σαλάτες ακόμα και στο μπουκαλάκι με το νερό σας. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Μάνγκο
Το συγκεκριμένο φρούτο είναι ιδανικό και εάν προσέχετε τη διατροφή σας. Έχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελείται κατά 80% από νερό. Επίσης, σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα, είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ασβεστίου, ενώ ένα μόνο μάνγκο παρέχει λίγο λιγότερο από τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C και Α.
Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια έχουν την τιμητική του καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και την άνοιξη. Ένας φρεσκοστιμμένος χυμός πορτοκαλιού είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε εσείς και τα παιδιά την ημέρας σας.
Αβοκάντο
Με 20 βιταμίνες και μέταλλα, γεμάτο φυτικές ίνες και υγιή λίπη, το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας. Η κατανάλωσή του ωφελεί σώμα και πνεύμα και η κατάλληλη εποχή για να το συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας είναι από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάιο.
Ένα τοστ με αβοκάντο ό,τι πρέπει για πρωινό ή σνακ κάθε ώρα της ημέρας και στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε δέκα διαφορετικούς τρόπους για να το φτιάξετε.