Friday, November 29, 2024

Να γραφτώ γυμναστήριο ;

Οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα γυμναστήρια παραμένουν ασφαλείς χώροι άθλησης. Οι υπεύθυνοι, αλλά και οι ασκούμενοι εμφανίζονται άκρως τυπικοί με τα πρωτόκολλα, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους συναθλητές τους.

Εάν μπορούσαμε να τοποθετήσουμε έναν θεωρητικό δείκτη ευημερίας και ευτυχίας μέσα στην κοινότητα των ανθρώπων, το γυμναστήριο θα είχε ξεχωριστό ρόλο στο να παραμένει υψηλά ο εν λόγω δείκτης.

Το γυμναστήριο δεν είναι απλά ένας χώρος προπόνησης. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, το οποίο συμβάλει στη σωματική και ίσως ακόμα περισσότερο στην ψυχική υγεία.

 

Είναι όμως ασφαλές;
Πόσο ασφαλές όμως είναι το να πηγαίνουμε κάπου, όπου συγκεντρώνονται αρκετά άτομα; Θα πρέπει να το αποφεύγουμε ή είναι πιο καλό να πηγαίνουμε και να προσέχουμε; Όλοι μας θέλουμε να μην επηρεάζεται η ζωή μας αρνητικά απ’ όλη αυτή την ιστορία με τον Covid-19.

Διαβάστε επίσης:  Πρόστιμα €90,100 από τον ΟΑΥ σε γιατρούς, νοσηλευτήρια και επαγγελματία υγείας για παρατυπίες στο ΓεΣΥ

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που έληξε η καραντίνα και μετά το σταδιακό άνοιγμα των χώρων άθλησης, το κοινό παρέμεινε φοβισμένο σε πολύ υψηλό ποσοστό.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία, τα γυμναστήρια έχασαν πάνω από το 50% των πελατών τους. Στην ίδια όμως έρευνα αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η βεβαιότητα ότι εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας από το γυμναστήριο και τους αθλούμενους, τότε ο κίνδυνος μειώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όλα πλέον τα γυμναστήρια ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες και το πρωτόκολλο που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Σχεδόν όλα τα γυμναστήρια δημιούργησαν apps, μέσω των οποίων μπορούμε να γυμναζόμαστε στο σπίτι. Να κλείνουμε θέση προπόνησης online, μιας και υπάρχει συγκεκριμένο περιθώριο ταυτόχρονης παρουσίας. Κάθε αθλούμενος έχει τον χώρο και τις αποστάσεις που ορίζει το πρωτόκολλο.

Διαβάστε επίσης:  Εκπαίδευση δύο Κύπριων ιατρών στην ηπατολογία στη Γερμανία

Κίνητρο, υγεία & καλή διάθεση. Τί άλλο θέλεις;
Το γυμναστήριο είναι αυτό που μας βοηθάει να διατηρούμε όχι μόνο την υγεία αλλά και την καλή μας διάθεση, σε συνδυασμό με το κίνητρο που μας δίνει.

 

Συνεπώς, είναι απόφαση του καθενός από εμάς το εάν θα γραφτούμε φέτος ή όχι. Το εάν θα φοβηθούμε ή εάν θα επιλέξουμε να ζούμε κανονικά με μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, μειώνοντας το ρίσκο και αυξάνοντας το οφέλη που αυτό μπορεί να μας προσφέρει.

Ακόμα περισσότερο στην εποχή του κορονοϊού, καθώς η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό, δημιουργώντας ισχυρές άμυνες.

Επειδή όμως ορισμένοι ίσως να φοβούνται λίγο περισσότερο ή να έχουν κάποιο νόσημα, οι ίδιοι ή κάποιο κοντινό πρόσωπό τους, καλό θα είναι να παραμείνουν στο σπίτι τους. Η ONLINE γυμναστική στο σπίτι και το virtual coaching έχει πολλά να μας προσφέρει!

Hot this week

Υπ. Υγείας: Εποικοδομητική συζήτηση με συντεχνίες ιατρών, δεν θα υπάρξει κλιμάκωση μέτρων

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός τη συζήτηση...

Γκρίζος καπνός βγήκε από τη συνάντηση των γιατρών με τον Υπ. Υγείας

Γκρίζος καπνός βγήκε από τη συνάντηση των γιατρών με...

Γιατροί: Τέλος η 48ωρη και τα λένε σήμερα με Υπουργό

Στις 9:30 π.μ. είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Υπουργού...

Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλοαπέκτησαν από το ΙΝΓΚ 72 νέοι επιστήμονες

Η συνεισφορά του Ινστιτούτου επηρεάζει ζωές ασθενών εντός και...

Συνάντηση Υπ.Υγείας με ΠΑΣΥΚΙ – ΠΑΣΥΔΥ αύριο για την απεργία των γιατρών

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα και...

1,3 δισεκατομμύρια ευρώ διεκδικεί το υπουργείο Υγείας από τον ΟΚΥπΥ

1,3 δισεκατομμύρια ευρώ διεκδικεί το υπουργείο Υγείας από τον...

Related Articles

Popular Categories