Sunday, October 6, 2024

Σύντομα η Μαία θα μπορεί να βρίσκεται κοντά σας!

[[{“value”:”

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σας ενημερώνει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα παρέχετε Κοινοτική Μαιευτική Φροντίδα σε όλες τις γυναίκες, συμβεβλημένες με το Γε.Σ.Υ. Η νέα υπηρεσία ενεργοποιεί την απευθείας πρόσβαση της γυναίκας στην μαία χωρίς την χρήση παραπεμπτικού, για συνολικά 6 επισκέψεις προς 6 ευρώ η κάθε μία. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η συνεχής παρακολούθηση και υποστήριξη των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της μητρότητας.

Μέσω του θεσμού της Κοινοτικής Μαιευτικής, οι μαίες του Ο.Κ.Υπ.Υ, θα προσφέρουν συμβουλευτική που θα αφορά στην περίοδο της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας και του θηλασμού. Η έγκυος και λεχω̈́ιδα γυναίκα μπορεί να τις αναζητήσει ανάμεσα στους παρόχους του Ο.Α.Υ. και αφορά σε όλες τις επαρχίες. 

Διαβάστε επίσης:  Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για μη λειτουργία Θεραπευτικής Εξαρτημένων Ατόμων

Κατά την περίοδο της κύησης οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται στην βάση της μαίας με στόχο να βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια να μπουν πιο ομαλά στο νέο γονικό τους ρόλο και να λύσουν τυχών απορίες. Κατά την περίοδο της λοχείας οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται στο σπίτι της γυναίκας, ώστε να γίνονται ουσιώδεις παρεμβάσεις που να αφορούν σε θέματα που η γυναίκα αντιμετωπίζει στο σπίτι κατά την περίοδο της λοχείας.

Η κοινοτική μαιευτική είναι μια ευρέως διαδεδομένη υπηρεσία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στην Κύπρο, κατανοώντας την ανάγκη διασφάλισης των βέλτιστων δεικτών υγείας μητέρας, νεογνού και οικογένειας, παρέχοντας εξατομικευμένη μαιευτική φροντίδα όπως ορίζει και ο Π.Ο.Υ (2015), ο Οργανισμός προχωρεί με έμπειρες μαίες στην έναρξη του θεσμού αυτού. Η μαιευτική φροντίδα στην κοινότητα θα περιλαμβάνει συμβουλευτική, διαφώτιση και προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και του θηλασμού, έγκαιρο εντοπισμό πιθανών επιπλοκών για τη μητέρα και το παιδί, αντιμετώπιση επειγόντων μαιευτικών περιστατικών και περιγεννητική φροντίδα στην κοινότητα.

Διαβάστε επίσης:  Υπ.Υγείας: Δημιουργείται το Εθνικό Κέντρο Κλινικής Τεκμηρίωσης

Οι γυναίκες που επιλέξουν να πραγματοποιήσουν τις 6 επισκέψεις τους σε μαίες του Ο.Κ.Υπ.Υ, θα τύχουν προτεραιότητας στα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης και προετοιμασίας τοκετού, που γίνονται δωρεάν στα μαιευτήρια του Οργανισμού μας, ως κοινωνική παροχή.

Πιο κάτω τα στοιχεία των μαιών:

Ιωσηφίνα Ιωσήφ 

Νοσηλευτικός Λειτουργός – Μαία

Πόλη: Αμμόχωστος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99006562

ηλ. ταχ. : [email protected]

The post Σύντομα η Μαία θα μπορεί να βρίσκεται κοντά σας! appeared first on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

“}]] 

Hot this week

Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ

Σε διάψευση αναφορών περί απόρριψης της πρότασής του για τη...

Συνολικά 170 γυναίκες έκαναν χρήση της κοινοτικής μαιευτικής, λέει ο ΟΚΥπΥ

Αυξητική τάση παρατηρείται στα περιστατικά γυναικών που αποτείνονται σε...

Προκήρυξη 6 κενών θέσεων Ιατρικών Λειτουργών (Διάφορες Ειδικότητες) (04-10-2024)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Προκήρυξη τεσσάρων κενών θέσεων Ιατρικών Λειτουργών (20-09-2024)

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είναι ο μεγαλύτερος...

Related Articles

Popular Categories