Thursday, October 10, 2024

Ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ με οχήματα ορεινής διάσωσης

Τα πολύτιμα οχήματα είναι δωρεά της εταιρείας Psaltis Auto Parts και θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στη διάσωση ανθρώπινων ζωών

Δύο υπερσύγχρονα οχήματα ορεινής διάσωσης, με τα οποία θα ενισχυθεί το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, παρέλαβε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, η Διεύθυνση Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) από την Psaltis Auto Parts.

Τα νέα οχήματα θα συμβάλουν στην άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας, σε δύσκολες περιπτώσεις διάσωσης σε ορεινές περιοχές, με σημαντική μείωση του χρόνου ανταπόκρισης. Σύμφωνα με έρευνες, ο χρόνος ανταπόκρισης είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη διάσωση, καθώς κάθε καθυστέρηση επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 5,5-10%.Τα εν λόγω οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτα περιστατικά όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς αλλά και σε άλλες διασώσεις.

Διαβάστε επίσης:  Προκήρυξη δυο κενών θέσεων Ιατρικών Λειτουργών (27-09-2024)

Κατά την παράδοση, η κ. Ριάνα Κωνσταντίνου, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ ευχαρίστησε την Psaltis Auto Parts σημειώνοντας ότι η Υπηρεσία αποκτά δύο πολύτιμα όπλα στη μάχη για τη διάσωση ζωών, διαβεβαιώνοντας ότι θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία, για τις διασώσεις σε δύσβατες και άλλες περιοχές.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία Psaltis Auto Parts για τη πολύτιμη της δωρεά  στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μέσα από την οποία επιδεικνύει το έντονο κοινωνικό έργο της και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες επιχειρήσεις.

Με ανανεώσεις εξοπλισμού, αναπτυξιακά έργα και επεκτάσεις, ο  ΟΚΥπΥ εκπληρώνει τη δέσμευσή του για συνεχή πρόοδο και παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως.

Διαβάστε επίσης:  Συλλογική σύμβαση ή απεργίες στα νοσοκομεία – Σε οριακό σημείο οι διαβουλεύσεις ΟΚΥπΥ – Συντεχνιών

Περισσότερες πληροφορίες για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σελίδα https://shso.org.cy/diefthynsi-asthenoforon/.

The post Ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ με οχήματα ορεινής διάσωσης appeared first on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

 

Hot this week

Χωρίς εφημερεύων νεφρολόγο το ΓΝ Λάρνακας λόγω υποστελέχωσης – «Βολές» προς ΟΚΥπΥ για κωλυσιεργία

Χωρίς εφημερεύων ιατρό νεφρολόγο παραμένει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας,...

Καμία ακύρωση ραντεβού στη Νεφρολογική Κλινική ΓΝ Αμμοχώστου, υποστηρίζει ο ΟΚΥΠΥ

Δεν έγινε καμία ακύρωση ραντεβού στη Νεφρολογική Κλινική του...

Στην Εντατική ηλικιωμένος από το Μάμμαρι με συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στη Λευκωσία νοσηλεύεται...

Related Articles

Popular Categories