ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΥΠΥ 

[[{“value”:”

Παρασκευή 13 Φεβ. 26

Λόγω των εργασιών που εκτελούνται στον όροφο πάνω από το Παιδοογκολογικό Τμήμα και συγκεκριμένα στον χώρο του Παιδοχειρουργικού Θαλάμου, οι αντιδράσεις των παιδιών ασθενών και των γονέων τους είναι δικαιολογημένες.

Κατά τη διάρκεια των κατεδαφίσεων, παρατηρήθηκαν μικρές διαρροές νερού στο Παιδοογκολογικό Τμήμα, λόγω του ότι οι υφιστάμενοι διακόπτες, εξαιτίας της παλαιότητάς τους, δεν ήταν εφικτό να διακόψουν πλήρως την παροχή νερού. 

Ως προληπτικό μέτρο, καθ’ όλη τη διάρκεια των κατεδαφίσεων παρευρισκόταν συνεχώς υδραυλικός, ώστε σε περίπτωση ανάλογου περιστατικού να λαμβάνονται άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Επιπρόσθετα, παρατηρήθηκε αυξημένος θόρυβος κατά την εκτέλεση εργασιών διάνοιξης αυλακιών στο δάπεδο του Παιδοχειρουργικού Τμήματος για τη διέλευση σωληνώσεων αποχέτευσης, εργασίες οι οποίες ήταν αναπόφευκτες και η Διεύθυνση του Παιδοογκολογικού Τμήματος είχε εκ των προτέρων ενημερωθεί σχετικά. 

Διαβάστε επίσης:  Νέα καταγγελία για θάνατο ασθενούς στο ΓΝ Λάρνακας – Φόβος και τρόμος το συγκεκριμένο νοσοκομείο

Σύμφωνα με ενημέρωση του ανάδοχου σύμβασης, μέχρι τις 13/12/2026 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ανοίγματα διέλευσης αποχετεύσεων, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του θορύβου.

Πέραν των πιο πάνω, τα μέτρα που λήφθηκαν και οι οδηγίες που δόθηκαν είναι οι ακόλουθες:

1.         Όλες οι βαριές εργασίες θα εκτελούνται μετά τις 8:00 π.μ. και θα διακόπτονται μεταξύ των ωρών 13:00 – 14:00μμ.

2.         Κατά τα Σαββατοκύριακα δεν θα εκτελούνται βαριές εργασίες που δύνανται να προκαλέσουν όχληση.

3.         Κατόπιν αναφοράς σχετικά με την ποιότητα του νερού, λήφθηκαν δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο. 

Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι το δίκτυο υδροδότησης του Νοσηλευτηρίου δεν παρουσιάζει οποιοδήποτε πρόβλημα ως προς την ποιότητα του νερού. Παρ’ όλα αυτά, προχωρήσαμε προληπτικά στην τοποθέτηση κεντρικών φίλτρων νερού στην κεντρική παροχή υδροδότησης του Νοσηλευτηρίου.

Διαβάστε επίσης:  Άρση αδικίας για χρόνιους ασθενείς – Επανέρχεται η δωρεάν ιατροφαρμακευτική εκτός ΓεΣΥ

Πέραν των μηνιαίων συναντήσεων εργοταξίου, έχει καθοριστεί επιπλέον εβδομαδιαία επιτόπια συνάντηση με τη συμμετοχή όλης της ομάδας έργου, καθώς και καθημερινή επίβλεψη από μηχανικό του Οργανισμού, επιπρόσθετα του μηχανικού του εργολάβου που ήδη επιβλέπει το εργοτάξιο.

The post ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΥΠΥ  appeared first on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

“}]] 

Hot this week

ΟΕΒ: Κίνδυνος κλεισίματος νοσοκομείων και ΤΑΕΠ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, προειδοποιεί ότι...

Νέα καταγγελία για θάνατο ασθενούς στο ΓΝ Λάρνακας – Φόβος και τρόμος το συγκεκριμένο νοσοκομείο

Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο...

Πρώτη επίσκεψη Χαραλαμπίδη στο ΓΝ Λευκωσίας: Υποσχέσεις αναβάθμισης εν μέσω καταγγελιών και ελλείψεων

Στόχος η συνεχής αναβάθμιση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, δήλωσε...

Καταγγελία για «άθλιες συνθήκες» νοσηλείας ανοίγει έρευνα στο ΓΝ Λάρνακας

Ο ΟΚΥπΥ διερευνά τον θάνατο 72χρονης στο ΓΝ Λάρνακας,...

Related Articles

Popular Categories