Wednesday, October 23, 2024

Γεγονός το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου

[[{“value”:”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου, το οποίο έλαβε χώρα στο κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στις 19 Οκτωβρίου. Το συνέδριο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης για επαγγελματίες υγείας, επιστήμονες, ασθενείς και το κοινό, φέρνοντας στο προσκήνιο τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση, και αποκατάσταση των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Εγκεφαλικών Επεισοδίων Cyprus Stroke Association, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Λεμεσού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, και άλλων σημαντικών επιστημονικών εταιρειών.

Με τη συμμετοχή πέραν των 200 παρευρισκόμενων, το συνέδριο προσέλκυσε επαγγελματίες από διάφορους τομείς, όπως νευρολογία, καρδιολογία, ακτινολογία, και αποκατάσταση, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία σε ασθενείς και φοιτητές να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν γνώσεις. Οι ομιλητές κάλυψαν κρίσιμα θέματα όπως η οξεία αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων, η πρόληψη, και οι στρατηγικές αποκατάστασης, δίνοντας έμφαση στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικού Επεισοδίου, το συνέδριο φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός και πλατφόρμα για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:  45 – 50 παράπονα το μήνα από ηλικιωμένους ασθενείς – Ασθενής πήγε για επέμβαση καταρράκτη και έχασε την όρασή του

The post Γεγονός το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου appeared first on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

“}]] 

Hot this week

Άγχος: Αιτίες, συμπτώματα και πιθανά συμπληρώματα για ανακούφιση

Το άγχος αποτελεί ένα από τα πιο κοινά ψυχολογικά...

Βερβερίνη: Ιδιότητες, οφέλη και πιθανές παρενέργειες

Η βερβερίνη είναι ένα φυσικό αλκαλοειδές που έχει...

Έλλειψη σιδήρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί μια από τις πιο συχνές...

Σαρωτής ματιών ανιχνεύει το διαβήτη κι άλλες παθήσεις

Σε απίστευτα επίπεδα έχει φτάσει η τεχνολογία, καθώς ερευνητές...

Μπορεί το Ozempic να καθυστερεί τη γήρανση;

Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη...

Related Articles

Popular Categories