Covid & το Φαινόμενο της Παραπληροφόρησης

Η πανδημία της Covid-19
Είναι γεγονός πως ο πλανήτης μας έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την πανδημία της Covid-19, τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τις 3 Νοεμβρίου 2021, η Covid-19 έχει αφαιρέσει τη ζωή 4 εκατομμυρίων ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι θάνατοι ανήλθαν στους 752.829 με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 46.227.730.

Τρομακτικά δεδομένα, το λιγότερο. Οι αριθμοί αυτοί ωστόσο, δεν μπορούν να περιγράψουν επαρκώς τη σωματική και συναισθηματική αναταραχή που δημιουργήθηκε από την πανδημία της Covid, σε όλους μας.

Καθώς τα ποσοστά των εμβολιασμών αυξάνονται σταθερά, όλοι προσπαθούμε να ανακτήσουμε την ελπίδα και να βρούμε τον εαυτό μας, μέσα σ αυτή τη νέα πραγματικότητα.Covid-19 και Παραπληροφόρηση Είναι λογικό πως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια. Τα γεγονότα των τελευταίων ετών, έχουν αποτυπωθεί μέσα μας. Η απώλεια ζωών, θέσεων εργασίας και αισιοδοξίας, είναι πράγματα που βαραίνουν όλους μας.

Διαβάστε επίσης:  Ο ύπνος είναι μια απαραίτητη λειτουργία του οργανισμού - Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε;

Το φαινόμενο της πραπληροφόρησης
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία όμως, είναι το ποσοστό των ατόμων που συνεχίζουν την εκστρατεία παραπληροφόρησης και εκφοβισμού, παρενοχλώντας τα μέλη των σχολικών συμβουλίων που έχουν θεσπίσει την καθολική χρήση μάσκας στους μαθητές, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που φροντίζουν τους ασθενείς κλπ.

Κάθε λογικό άτομο είναι σε θέση να συμπεράνει, πως η πανδημία της Covid ήταν και είναι πραγματική!

Η καταστροφή της ανθρωπότητας και των παγκόσμιων οικονομιών, είναι γεγονότα που αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι αντιεμβολιαστές δεν μπορούν, παρά να αποδεχτούν το γεγονός ότι τα εμβόλια συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης, νοσηλείας ή θανάτου λόγω της Covid. Τα επιχειρήματα κατά του εμβολίου ωστόσο συνεχίζονται, λαμβάνοντας ακόμη και πολιτική διάσταση.

Πλέον, τα εμβόλια έχουν εγκριθεί για χορήγηση σε ηλικίες από 5-11 ετών. Πολλοί γονείς, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της πανδημίας και ακούγοντας για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων, ανησυχούν.

Διαβάστε επίσης:  Πως η καραντίνα επηρεάζει τη ψυχολογία μας: Αύξηση των ψυχικών διαταραχών

Στην περίπτωση αυτή, η συμβουλή του γιατρού είναι αυτή που μπορεί να καθησυχάσει, να λύσει κάθε είδους απορία και να κατευνάσει το φόβο. Δεν θα πρέπει να πέφτουμε θύματα της παραπληροφόρησης πιστεύοντας ανακρίβειες από πρωτοσέλιδα, ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων ή άλλες πηγές αμφίβολης αξιοπιστίας.

Δυσπιστία προς τους επαγγελματίες υγείας
Η κατάσταση αυτή δείχνει πως έχει χαθεί η κοινή λογική, ειδικά βλέποντας ανθρώπους να πιστεύουν αβάσιμες δηλώσεις και όχι τις συμβουλές των γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας.

Αυτό οδηγεί στο εξής, ανησυχητικό συμπέρασμα: Υπάρχει δυσπιστία και εναντίωση προς τους γιατρούς, τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους εξαιρετικά ειδικευμένους ανθρώπους της επιστήμης.

Αντίθετα, είμαστε ανοιχτοί στην ακρόαση αναληθειών που ξεστομίζονται από ανεκπαίδευτους ανθρώπους, που έχουν ως σκοπό να προκαλέσουν σύγχυση και δυσπιστία, ώστε να ακουστούν.

Διαβάστε επίσης:  Rapid test: Πού να πάτε για δωρεάν εξέταση τη Δευτέρα (06/12)

Δυστυχώς, λόγω του γεγονότος αυτού, έχουν χαθεί πολύ περισσότερες ζωές από ό,τι αναμέναμε.

Τα δεδομένα αυτά οδηγούν στο εξής ερώτημα: Μήπως η παραπληροφόρηση είναι πιο θανατηφόρα από τον ίδιο τον ιό;

Θα υπάρξουν άραγε κι άλλες πανδημίες κατά τη διάρκεια της ζωής μας; Δυστυχώς οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας.

Φαίνεται πως όλοι μάθαμε, εκτιμήσαμε πράγματα που έως τώρα ήταν δεδομένα, πήραμε πολύτιμα διδάγματα από την κατάσταση αυτή που έπρεπε να υπομείνουμε.

Είναι σίγουρο λοιπόν πως στο μέλλον θα είμαστε πιο δυνατοί και ενωμένοι, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση, κάθε δύσκολη κατάσταση, κάθε πανδημία που μπορεί να προκύψει.

Το παν είναι να εργαστούμε όλοι μαζί και όχι να πηγαίνουμε κόντρα ο ένας στον άλλο. Ο διχασμός και η δυσπιστία είναι αυτά που πάντα οδηγούν στην ήττα…

ΠΗΓΗy-o.gr